Freedance Utrecht

Zaterdag 13 april - iedere 2e zaterdag

workshop incl dans E17 / vrij dansen E12

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

12 mei 2018

Sensing Dance door Anita Kooij

 

Sensing Dance:  

In deze workshop keer je steeds weer terug naar luisteren en voelen tijdens de dans. Via speelse opdrachten exploreer je hoe je kunt dansen vanuit een sensend gewaar zijn. En hoe je een gevoel van ruimte kunt blijven ervaren, in jezelf, tussen jou en de ander en binnen iedere kwaliteit.

Het eerste deel van de workshop is een warming up waarbij de focus ligt op jouw  als solodanser. Op afwisselende muziek maak je alle gewrichten los, verdiep je de gevoels beleving (sensory awareness) en dans je in relatie tot de vloer en de ruimte. Op inspirerende muziek speel je met verschillende kwaliteiten, zoals lyrisch, ritmisch en circulair.

Het tweede deel is gericht op contactdans. Hierin speel je met gewicht & lichtheid en wissel van volgen en leiden. In contact onderzoek je hoe je al sensend volledig aanwezig kunt zijn, speels en open. Zodat je in diepe verbinding met jezelf waarachtig contact kunt aangaan in de dans. Om uiteindelijk tintelend van leven in je lijf de rest van de avond bij Freedance Utrecht in te gaan.

Een heerlijke workshop om echt in je lijf te landen. Welkom!

  

Anita Kooij

 studeerde aan de Amsterdamse Theaterschool, afdeling mime. Via haar eigen bedrijf Being Moved biedt ze trainingen aan op het gebied van dansimprovisatie, fysiek theater en mindfulness. Ze was een aantal jaren assistent van Lizelot de Stigter in Arnhem in lessen Argentijnse Tango, is nog steeds fervent Tangodanseres en geeft in Arnhem o.a. workshops waar de combinatie van vrije dans en elementen uit contactimprovisatie en Argentijnse tango centraal staan.

 

www.beingmoved.nl