Freedance Utrecht

Vanaf zaterdag 11 juli - iedere zaterdag

dansavond met indansworkshop  E 20

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

Somatic Dance

door Jordis Jakubczick

 

Dansen vanuit je hart, met je hart als bron van wijsheid en verbinding met elkaar.

Durf jij je met hart en ziel aan de dans en het contact met de ander over te geven, zonder jezelf te verliezen of gehecht te raken? Je kunt dit pas doen als je goed in contact blijft met jezelf. Als geven en ontvangen in evenwicht zijn. Op deze dansavond richten wij ons op het hartchakra dat als het middelste chakra centraal staat. Vandaar rijken wij uit naar de aarde, naar de hemel en naar elkaar. Op een diep fysiek niveau gaan wij naar het verhaal van ons hart luisteren en zijn ritme in beweging verkennen. Vanuit hier kunnen wij op een liefdevolle, intieme maar ook speelse wijze in het contact gaan met de ander. 

 

“Soma’ betekent Lichaam, ‘Somatic’ betekent de beweging van ons lichaam binnen ons. In ‘Somatic Dance’ dansen wij van binnenuit, en komen door specifieke lichaamsaanraking in een authentieke dans en waarachtig contact met anderen.

 

Jordis Jakubczick

 

Tijdens haar training als professionele danseres was Jordis altijd op zoek naar de diepere beweegredenen voor de dans. Waar komt toch de enorme drive voor beweging vandaan? En waarom voelt het soms zo echt en soms zo gedwongen? Dit liet haar besluiten om naast haar opleiding als moderne danseres en choreografe aan de SNDO (School voor Nieuwe Dansontwikkeling aan de AHK) in Amerika Body-Mind Centering te studeren; een diepgaande studie over beweging van het lichaam van binnen uit met lichaamswerk, ervaarbare anatomie en motorische bewegingsontwikkeling. Dit vormde de basis voor Jordis choreografische werk. Zij leerde om bewegingstaal van binnenuit naar buiten toe uit te dragen en ontdekte de kracht van lichaamswijsheid. Dit liet haar het helende vermogen van de dans inzetten in haar werk met de essentie dat creativiteit en heelwording elkaar versterken. Er gaat veel kracht uit van contact maken met wat het lichaam te vertellen heeft. Het brengt haar keer op keer weer dieper bij haar kern, wat enorm bevrijdend werkt en voldoening geeft.

 

De kennis van het luisteren naar het lichaam integreert Jordis ook in haar Praktijk voor Somatic Healing, waar lichaamswerk een levendig dialoog vormt met het intelligente lichaam van de cliënt. In haar Somatic Dance coaching begeleidt zij in een authentiek creatief proces. Voor meer informatie kijk op www.somatic-healing.nl  en www.somatic-dance.nl

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier