Freedance Utrecht

Zaterdag 9 febr - iedere 2e zaterdag

workshop incl dans E17 / vrij dansen E12

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

14 apr 2018

Embodiment Dance - Blind-folded edition

door Marjon van Opijnen


Thema: inner man, inner woman 

 

 

 

 

 

Het thema van deze Embodiment Dance nodigt ons uit om onze innerlijke man en innerlijke vrouw, die beiden in ons zitten, helemaal de ruimte te geven, alleen en in contact. We doen dit door beide polariteiten uit te vergroten. Hoe is het om volledig het vrouwelijke te bewegen? In overgave te zijn, te volgen? Om gracieus te zijn? En hoe beweegt mijn mannelijke deel? Hoe is het om richting te geven, om te leiden? Om daadkrachtig te zijn? In het midden tussen de dans van het mannelijk en het vrouwelijk ontstaat het spel dat de balans creëert. Dit is ook een balans die soms vraagt een beetje meer de ene kant op te hellen en de andere keer de andere kant op, om uiteindelijk weer in het midden in balans te zijn. Dit is de balans die we gaan ontdekken en onderzoeken. Dit doen we door toe te werken naar een dans van volgen en leiden, waarbij de volger geblinddoekt is en wordt geleid.

 

Marjon van Opijnen

 
Marjon van OpijnenIk geloof dat ons lichaam de fysieke expressie is van onze emoties, onze gedachten, en ook van onze essentie, onze bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is ons vehicle om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid, het is altijd in het moment en
ongecensureerd in wat het laat zien. Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die het in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken, en contact kunnen maken met de kompas die ons lichaam is.
Dans is hierbij een belangrijke ingang, omdat we via de dans de spontane, intuïtieve bewegingen van ons lijf tot expressie kunnen laten komen, precies zoals het zich laat zien in het moment. Daarnaast combineer ik verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals meditatie, visualisatie, inquiry, systeem- en familieopstellingen, ademwerk, innerlijk kindwerk, dans en beweging.
Naast individuele begeleiding, geef ik als lichaamsgericht trainer en traumacoach trainingen aan
professionals en individuen.

Meer info.