Freedance Utrecht

Vanaf zaterdag 11 juli - iedere zaterdag

dansavond met indansworkshop  E 20

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

11 mei 2019

Embodiment Dance - Blind-folded edition

door Marjon van Opijnen

 

 

 

 

 


Thema: Overgave
Overgave gaat niet alleen over meebewegen, overgave gaat juist over thuis zijn in je eigen centrum en vanuit gronding de dans met de ander dansen. Stel je voor: dansen als een rietstengel, die diep geworteld is en van daaruit meebeweegt met de wind. Overgave in de dans laat zachtheid en flexibiliteit tegelijkertijd bestaan met kracht en gegrondheid. Het vraagt dat we vol aanwezig zijn in het contact met de ander en met aandacht daar waar de beweging, de dans, samen zich ontvouwt.
Overgave betekent dus niet alleen als volger in de dans te volgen, maar ook als leider je overgeven aan de beweging die in het samenspel ontstaat.
We experimenteren met overgave in de dans, met onze eigen bewegingen en ook samen met de ander. De eerste helft van de workshop verkennen we overgave vanuit gronding op verschillende manieren. In de tweede helft vergroten we de aspecten van overgave uit in de leidende en volgende rol, ook wel bekend als tantrisch dansen. Dit is een dans waarbij de leider, de meer mannelijkeenergie, en volger, de meer vrouwelijke energie, samen de dans improviseren. De leider leidt de volger die geblinddoekt is.

 

 

Marjon van Opijnen

 
Marjon van OpijnenOns lichaam is ons vehicle om te doen wat we te doen hebben en het is ook een enorme bron van wijsheid en creativiteit, het is altijd in het moment en ongecensureerd in wat het laat zien. Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die het in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken, en contact kunnen maken met de kompas die ons lichaam is. Dans is hierbij een belangrijke ingang, omdat we via de dans de spontane, intuïtieve bewegingen van ons lijf tot expressie kunnen laten komen, precies zoals het zich laat zien in het moment.
Ik ben lichaamsgericht trauma- en ademtherapeut. Naast individuele begeleiding, geef ik als lichaamsgericht trainer trainingen voor individuen en organisaties.

Zie hier meer info.

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier