Freedance Utrecht

Vanaf zaterdag 11 juli - iedere zaterdag

dansavond met indansworkshop  E 20

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

Let’s play Tango!

door Carla Somer


Let’s play Tango! is een speelse special waar Argentijnse Tango en vrije dansexpressie bij elkaar komen, mijn twee grootste passies...
Ik neemt je mee in de sfeer van de Argentijnse Tango, maar verwacht geen vaste danshouding, strakke passen en ingewikkelde figuren. We zullen ons vooral met de typische aspecten van de Tango in meer vrije dansexpressie bezighouden. Vrije dansexpressie; waar je in vol contact met jouw levensstroom bent en van daaruit vorm geeft, daar waar elke beweging de juiste is...
Denk bij Let’s play Tango! vooral aan: ontmoeten en afstemmen, verbinden en loslaten, man en vrouw, leiden en volgen, samenwerken en spelen.. Let’s feel Tango!
En denk ook aan het specifieke geluid, je krijgt prachtige muziek te horen; Argentijnse Tango, Tango Nuevo, NeoTango en NonTango.. Let’s hear Tango!
Met deze workshop wil ik inspiratie geven, en de wens dat Let’s play Tango! een goed voorspel is voor de verdere dansavond.

In iedere volgende Let’s play Tango! zal je weer deels ander oefenmateriaal en muziek aangereikt krijgen. Zo hoef je je nooit te vervelen ;-)

 

 

Carla Somer

 

Ik heb een roeping of tenminste een missie: de mens laten bewegen. Het aanmaken van een nieuwe danser, het laten ervaren van een aller eerste dansgevoel noem ik graag als het meest vervullend. Geen groter uitdaging dan een ’man zonder ritmegevoel’, en een ’vrouw die geen balans heeft’. En... geen groter plezier.
Ik studeerde af aan de dansacademie in Tilburg en ben danseres van jongs af aan.
In zowel de Argentijnse Tango als dansexpressie heb ik de vorm van dansen gevonden met de voor mij ideale mix van beleving en techniek, van bewegingsvrijheid en lichaamsbeheersing, van autonomie en verbinding.
Sinds 1999 begeleid ik dansers die vooral vanuit contact en onderzoek willen dansen en werk ik samen met inspirerende collega’s. Met veel bevlogenheid gaf ik leiding aan een team in een eigen grote tangoschool totdat ik die eind 2010 overdroeg.
Vanaf dat moment richt ik mij vooral op persoonlijke, kleinschalige lessen in mijn privéstudio in Utrecht en is er voorjaar 2015 een klein tangoschooltje ontstaan in Wijk bij Duurstede.
Behalve dansdocent ben ik ook procesbegeleider en verzorg ik trainingen, workshops en performances voor particulieren en organisaties.
Meer informatie: www.tangoinwijk.nl

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier