Freedance Utrecht

zaterdag 8 aug en iedere zaterdag

dansavond met indansworkshop  E 20

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

Freedance Utrecht

 

Freedance Utrecht is in de zomer van 2016 ontstaan vanuit de behoefte ook in het 2e weekend van de maand in Utrecht te kunnen dansen in, en vanuit een inspirerende workshop.
DansJeVrij in Amersfoort diende hierbij als ‘lichtend voorbeeld’.

 

Freedance Utrecht wil graag een ontmoetingsplek zijn voor dansers om het dansen. Leeftijd en ervaring zijn niet van belang, wel dat een ieder zich vrij voelt op eigen manier te bewegen.
Daarom is het fijn dat we ons veilig weten. Die veiligheid kunnen we creëren wanneer we onze grenzen bewaken en tijdig aangeven, en die van anderen respecteren.
We zijn vrij om op ieder moment een dans met anderen aan te gaan als ook weer los te laten. Zo ontstaat er een ‘vloeibare’ vloer waar we zowel contact als vrijheid kunnen ervaren.

 

We zijn te gast in Theaterhuis de Berenkuil, een sfeervol historisch pand met verschillende studio’s. De studio’s zijn voorzien van professionele techniek, fijne vloeren, goede akoestiek en divers licht. Wij maken meestal gebruik van studio Oost of studio West op de eerste verdieping. Dit zijn ruime, lichte, sfeervolle ruimtes.

Door de zwevende dansvloer (pvc) zijn de studio’s uitermate geschikt voor blessurevrij blotevoetendans. We dansen op blote voeten (of dansschoentjes met zachte zolen).

We dragen makkelijk zittende kleding zonder scherpe onderdeeltjes, waar we ons lekker in kunnen bewegen. Er is een aparte ruimte waar we ons kunnen omkleden.

Aansluitend de danszaal is een ruimte waar kruidenthee, water en fruit klaar staat en het gezellig uitwisselen is.
In de danszaal, op de dansvloer, willen we graag vooral de muziek horen en de dans ervaren. Het kan een bijzondere danservaring geven als het alleen de muziek is die klinkt. Het verzoek is dan ook buiten die ruimte met elkaar te spreken.

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier