Freedance Utrecht

START (hopelijk) WEER za 22 MEI

dansavond + workshop in GARDEREN

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

Muziek en dj’s

 

De dj speelt muzikaal in op de sfeer en dansenergie die ontstaat tijdens de workshop. Zo kunnen wij, dansers nog verder spelen, verkennen en ons verdiepen in onze meditatieve ervaring, alleen en samen. Er is ook ruimte voor verstilling, met name aan het einde van de avond.

 

 

 

 

Dj Aloes 

Dj Aloes draait al een aantal jaren met liefde voor dans en muziek op diverse dansavonden in Nederland. Zij creëert een verrassende muzikale mix in het moment, waarbij ze afstemt op de dansenergie. Ze onderzoekt muzikaal wat er nog meer wil en kan bewegen. Soms nodigt haar muziek uit tot extraverte expressie, soms tot meer introverte bewegingen. Bij Freedance Utrecht zal zij intunen op de workshop voor haar dj- set. Zij speelt door op wat daar wordt ingezet en wakker gemaakt. Er is ruimte voor spelen, verbinden, versnellen, vertragen en verstillen.

Zij ziet uit naar onze dans op de dansvloer van dorpshuis de Wardborg in Garderen. 

 

 

Dj Marold

DJ MaroldMarold weeft zeer uiteenlopende muziekstijlen en ritmes samen tot een swingend geheel. De mix doet jouw lichaam extatisch dansen en opent je hart. Het laat je ziel wortelen en je spirit vliegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dj o’Nysos

DJ o’ NysosDj o’Nysos zal een heerlijke compilatie creëren van bezielde, sensuele en groovy muziek. Goed gemixt en in afstemming met de energie op de dansvloer.
 
"Als bevlogen danser weet ik je door sferen te leiden die met elkaar in verbinding staan. De flow brengt je langs gegronde aardse ritmes, hogere sferen, sensualiteit en muziek van het hart, afgewisseld met verstilling om dit alles te verinnerlijken. Of gewoon eens iets geks om je weer even te ontwaken ... laat je vooral verrassen!
Ik speel in op de dynamiek van de dansvloer en de energie van de dansers, en rijg daar muziek doorheen die aansluit op het thema of de sfeer van die avond. Je mag mij trouwens altijd tippen op leuke dansmuziek ... live of via dit formulier."
 
De naam “DJ o’ Nysos” verwijst naar de mythische figuur Dionysos. In deze figuur herken ik mijzelf. Als archetype vertegenwoordigd hij het sterkst het vrouwelijke in de man. Dionysos heeft een tweeslachtigheid, hij is man en vrouw tegelijk. Hij vertoont daarin grote overeenkomst met de Indiase god Shiva. Shiva wordt soms ook afgebeeld als half man, half vrouw om de vereniging tussen mannelijke en vrouwelijke aspecten te benadrukken.
Dionysos brengt de mensen tot elkaar. Hij is de god van de geestdrift en het enthousiasme, vooral op het gebied van poëzie en muziek. De aan Dionysos gewijde poëzie en muziek zijn heftig en opgewonden, zij kenmerken zich door plotselinge overgangen van de uitbundigste vreugde tot de diepste smart. 
 
We zien langzamerhand een terugkeer van Dionysos in onze samenleving door de hang naar mystiek en extase, de erkenning van het vrouwelijke in de man. In mijn muziek nodig ik iedereen uit om te genieten en te beleven en daarmee het leven te vieren. 

 

 

Dj Skywalker   

 DJ Ed

Muziek en vrije expressie dans zijn de grote passies van DJ Skywalker; 5Ritmes, Trance Dance, Contact Improvisation, Movement Medicine, Biodanza...

Bij deze dansvormen komen alle muzieksoorten wel voorbij.

Muziek vind ik “food for the soul”. Ik leid je met mijn Global Beats door een muzieklabyrint met invloeden uit alle werelddelen.

Ik wil je uitdagen om je hoofd leeg te maken en conditioneringen los te laten zodat het lichaam alleen nog maar danst, je eigen dans of in contact met je mededanser(s).

Graag speel ik mijn muziek voor de bewuste dansgemeenschap. Mijn muziek is een auditieve expressie van de liefde, compassie en emotie die ik dagelijks ervaar.

Verwacht een reis door vele lagen, genres en tempo’s. Wees voorbereid om te worden meegenomen door je geest, je lichaam en je ziel in golven van ritme & bas, harmonie & melodie en auditieve liefde...

Omdat ik mijn grote passie ’zelf dansen’ niet kan beteugelen ben ik zelf ook regelmatig op de dansvloer te vinden. 

"I play music to help others break free"

 

 

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier