Freedance Utrecht

za 12 dec en iedere 2e en 4e za vd mnd

dansavond + workshop in GARDEREN

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier

MENU

 

Workshops Freedance

door Carla Somer

(en soms anderen)

vanaf oktober 2020

 

 

 

 

 

21 nov FreeDance met Clarissa Mainze

Freedance start iedere dansavond met een inspirerende Freedance workshop.

Er is steeds weer een andere dansworkshop die altijd het contact met onszelf èn dat met de anderen wil bevorderen.

Zo maken we kennis met diverse dansexpressie- en dansmeditatie-disciplines die allen op een eigen manier onze vrijheid, plezier, authenticiteit en creativiteit in de dans kunnen versterken.     

De opgedane ervaring in de workshop zet een sterke toon voor de rest van de avond, waarin het contact en de stromende energie voortgezet worden in de vrije dans met elkaar. De dj stemt hierop af.

 

Carla Somer 

Carla 2Let’s play Tango! is een speelse special waar Argentijnse Tango en vrije dansexpressie bij elkaar komen, mijn twee grootste passies...
Ik neemt je mee in de sfeer van de Argentijnse Tango, maar verwacht geen vaste danshouding, strakke passen en ingewikkelde figuren. We zullen ons vooral met de typische aspecten van de Tango in meer vrije dansexpressie bezighouden. Vrije dansexpressie; waar je in vol contact met jouw levensstroom bent en van daaruit vorm geeft, daar waar elke beweging de juiste is...
Denk bij Let’s play Tango! vooral aan: ontmoeten en afstemmen, verbinden en loslaten, man en vrouw, leiden en volgen, samenwerken en spelen.. Let’s feel Tango! En denk ook aan het specifieke geluid, je krijgt prachtige muziek te horen; Argentijnse Tango, Tango Nuevo, NeoTango en NonTango.. Let’s hear Tango!
Met deze workshop wil ik inspiratie geven, en de wens dat Let’s play Tango! een goed voorspel is voor de verdere dansavond.

In iedere volgende Let’s play Tango! zal je weer deels ander oefenmateriaal en muziek aangereikt krijgen. Zo hoef je je nooit te vervelen ;-)

 

 Ik heb een roeping of tenminste een missie: de mens laten bewegen. Het aanmaken van een nieuwe danser, het laten ervaren van een aller eerste dansgevoel noem ik graag als het meest vervullend. Geen groter uitdaging dan een ’man zonder ritmegevoel’, en een ’vrouw die geen balans heeft’. En... geen groter plezier.

Ik studeerde af aan de dansacademie in Tilburg en ben danseres van jongs af aan. 
In zowel de Argentijnse Tango als dansexpressie heb ik de vorm van dansen gevonden met de voor mij ideale mix van beleving en techniek, van bewegingsvrijheid en lichaamsbeheersing, van autonomie en verbinding.
Sinds 1999 begeleid ik dansers die vooral vanuit contact en onderzoek willen dansen en werk ik samen met inspirerende collega’s. Met veel bevlogenheid gaf ik ruim 10 jaar leiding aan een team in een eigen grote tangoschool totdat ik die eind 2010 overdroeg. 
Vanaf dat moment richt ik mij vooral op persoonlijke, kleinschalige lessen in Utrecht en is er najaar 2020 een klein tangoschooltje ontstaan in mijn dan nieuwe woonplaats Garderen.
Behalve dansdocent ben ik ook procesbegeleider en verzorg ik trainingen, workshops en performances voor particulieren en organisaties.
Meer informatie: www.carlastango.nl

 

 Clarissa Mainze 

Clarissaheeft al veel dansvormen beoefent en sommige nog steeds. Van klassiek ballet, Musical, Argentijnse Tango, Salsa, 5 ritmes tot Biodanza. Hierin volgt en volgde ze jarenlang en bijna wekelijkse lessen en vele workshops. In 2011 ontdekte ze Nia een body-mind-spirit dansworkout waarin dans en vechtkunsten samenkomen in een afwisselende en leuke les met een vleugje yoga en mindfullness. In 2012 volgde ze de opleiding en sinds 2013 geeft ze met veel plezier wekelijks Nia les als gecertificeerd Nia White Belt. Ze had al een tijd regelmatig het idee om Dans DJ te zijn en mensen te inspireren in hun vrije dans. Nadat ze in de zomer van 2020 met al haar danservaring succesvol twee FreeDance workhops had gegeven smaakte dat naar meer. Ze rond eind december 2020 een training af waarin ze de kneepjes van het FreeDance DJ vak leert.

Zelf dansen en mensen inspireren in hun dans vindt Clarissa een van de allerleukste dingen om te doen. In haar lessen en workshops krijg je input en nodigt ze jou uit om jouw plezier en creativiteit op de dansvloer nog meer te vergroten met muziek en beweging. Zodat jij een heerlijk gevoel van levendigheid en vrijheid in jezelf kan ervaren. Ze verheugt zich jou te ontmoeten op de dansvloer.

 

https://dansmetclarissa.wixsite.com/dansmetclarissa

FB: Clarissa Mainzer

 

 

 

 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Om in te schrijven voor de nieuwsbrief van Somatic Dance klik hier